Almanya’da Yaşayan Vatandaşlara Çifte Vatandaşlık Kolaylığı

Almanya 22.01.2025 - 23:28, Güncelleme: 22.01.2025 - 23:34 133 kez okundu.
 

Almanya’da Yaşayan Vatandaşlara Çifte Vatandaşlık Kolaylığı

AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik önemli bir duyuru yaptı. Sırakaya, Almanya’da yürürlüğe giren “Çifte Vatandaşlık Yasası” sonrasında, Türk vatandaşlığından kendi isteğiyle çıkanların yeniden Türk vatandaşlığına geçişlerini kolaylaştıran düzenlemelerin tamamlandığını ifade etti.

Başvuru Süreci ve Kolaylaştırıcı Düzenlemeler Türk vatandaşlığı başvurularında etkin bir şekilde işlemlerin yapılabilmesi için şu kolaylıklar sağlanmıştır: www.konsolosluk.gov.tr adresinden çevrimiçi ön başvuru imkanı, Çevrimiçi başkonsolosluk randevusu alırken kişiye özel belgeler hakkında kapsamlı bilgilendirme, Başvuru sürecinin e-Devlet üzerinden takibini sağlayan uygulamalar. Türk Vatandaşlığı Başvuruları Nasıl Yapılır? Zafer Sırakaya, Türk vatandaşlığına yeniden geçmek isteyenlerin başvuru işlemleriyle ilgili detaylı bilgi verdi. Buna göre: Yurtdışında yaşayanlar bağlı oldukları başkonsolosluklara, Türkiye’de ikamet edenler ise il ve ilçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine başvurabilirler. Yurt Dışında Yaşayanlar İçin Başvuru Adımları www.konsolosluk.gov.tr adresine giriş yapın. Bağlı bulunduğunuz başkonsolosluğu seçin. Vatandaşlık sekmesinden “Yeniden Türk Vatandaşlığı Kazanma Başvurusu” seçeneğini işaretleyin. Kimlik bilgilerinizi girin. Yeniden Vatandaşlık Kazanma Ön Başvuru Formu’nu doldurun. Kimlik, iletişim ve medeni hal bilgilerini içeren VAT-5 formunu tamamlayın. Pasaport fotokopisini yükleyin. Randevu oluşturun. Randevu tarihinde belgelerinizi teslim edin. Başvuru sürecinizi e-Devlet üzerinden takip edin. Gerekli Belgeler Başvuru için tamamlanması gereken belgeler ise şunlardır: Geçerli pasaport, Almanya’da ikamet edenler için Medeni Hal Belgesi (“Erweiterte Meldebescheinigung mit Familienstand und Staatsangehörigkeit”), Türk vatandaşlığını kaybettikten sonra medeni durumda meydana gelen değişiklikleri belgeleyen evraklar, Evli olanlar için eş ve çocuklarla aile bağını gösteren nüfus kayıt örneği, Kimlik bilgilerinde değişiklik olduysa bunu gösteren belgeler, 2 adet biyometrik fotoğraf, Hizmet bedeli dekontu (15 Euro). Zafer Sırakaya’nın açıklamalarına göre, başvuru süreçleri ile ilgili daha fazla bilgi almak isteyen vatandaşlar, www.konsolosluk.gov.tr adresini ziyaret edebilir ve gerekli evraklar için bilgilendirmelere ulaşabilirler. Bu düzenlemelerle AK Parti, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının işlerini kolaylaştırmaya yönelik önemli bir adım daha atmış oldu.   Fotograflar: Özel
AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik önemli bir duyuru yaptı. Sırakaya, Almanya’da yürürlüğe giren “Çifte Vatandaşlık Yasası” sonrasında, Türk vatandaşlığından kendi isteğiyle çıkanların yeniden Türk vatandaşlığına geçişlerini kolaylaştıran düzenlemelerin tamamlandığını ifade etti.

Başvuru Süreci ve Kolaylaştırıcı Düzenlemeler
Türk vatandaşlığı başvurularında etkin bir şekilde işlemlerin yapılabilmesi için şu kolaylıklar sağlanmıştır:

  • www.konsolosluk.gov.tr adresinden çevrimiçi ön başvuru imkanı,
  • Çevrimiçi başkonsolosluk randevusu alırken kişiye özel belgeler hakkında kapsamlı bilgilendirme,
  • Başvuru sürecinin e-Devlet üzerinden takibini sağlayan uygulamalar.

Türk Vatandaşlığı Başvuruları Nasıl Yapılır?
Zafer Sırakaya, Türk vatandaşlığına yeniden geçmek isteyenlerin başvuru işlemleriyle ilgili detaylı bilgi verdi. Buna göre:

  • Yurtdışında yaşayanlar bağlı oldukları başkonsolosluklara,
  • Türkiye’de ikamet edenler ise il ve ilçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine başvurabilirler.

Yurt Dışında Yaşayanlar İçin Başvuru Adımları

  1. www.konsolosluk.gov.tr adresine giriş yapın.
  2. Bağlı bulunduğunuz başkonsolosluğu seçin.
  3. Vatandaşlık sekmesinden “Yeniden Türk Vatandaşlığı Kazanma Başvurusu” seçeneğini işaretleyin.
  4. Kimlik bilgilerinizi girin.
  5. Yeniden Vatandaşlık Kazanma Ön Başvuru Formu’nu doldurun.
  6. Kimlik, iletişim ve medeni hal bilgilerini içeren VAT-5 formunu tamamlayın.
  7. Pasaport fotokopisini yükleyin.
  8. Randevu oluşturun.
  9. Randevu tarihinde belgelerinizi teslim edin.
  10. Başvuru sürecinizi e-Devlet üzerinden takip edin.

Gerekli Belgeler
Başvuru için tamamlanması gereken belgeler ise şunlardır:

  • Geçerli pasaport,
  • Almanya’da ikamet edenler için Medeni Hal Belgesi (“Erweiterte Meldebescheinigung mit Familienstand und Staatsangehörigkeit”),
  • Türk vatandaşlığını kaybettikten sonra medeni durumda meydana gelen değişiklikleri belgeleyen evraklar,
  • Evli olanlar için eş ve çocuklarla aile bağını gösteren nüfus kayıt örneği,
  • Kimlik bilgilerinde değişiklik olduysa bunu gösteren belgeler,
  • 2 adet biyometrik fotoğraf,
  • Hizmet bedeli dekontu (15 Euro).

Zafer Sırakaya’nın açıklamalarına göre, başvuru süreçleri ile ilgili daha fazla bilgi almak isteyen vatandaşlar, www.konsolosluk.gov.tr adresini ziyaret edebilir ve gerekli evraklar için bilgilendirmelere ulaşabilirler.

Bu düzenlemelerle AK Parti, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının işlerini kolaylaştırmaya yönelik önemli bir adım daha atmış oldu.

 

Fotograflar: Özel

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lokalbakis.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.