Ali Yakardan kitap tanıtımı
Ali Yakardan kitap tanıtımı
1968 yılında işçi olarak Almanya’ya gelen Ali Yakar işçilik hayatında atıldığı yazarlığına devam ediyor. 14. Kitaplarını Umuda Yolculuk - Reise der HOFNUNG adı altında Almanca Türkçe çıkaran Şair yeni kitaplarını Duisburg merkez Kütüphanesinde tanıttı.
1968 yılında işçi olarak Almanya’ya gelen Ali Yakar işçilik hayatında atıldığı yazarlığına devam ediyor. 14. Kitaplarını Umuda Yolculuk - Reise der HOFNUNG adı altında Almanca Türkçe çıkaran Şair yeni kitaplarını Duisburg merkez Kütüphanesinde tanıttı.
Tanıtım gününe Duisburg Anakent Belediye başkanı Sören Link, Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul, Duisburg Rheinhausen belediye başkanı Elisabet Liß, AKM Duisburg Rheinhausen başkanları Fatma Yaşar ve Zeki Çakır ve ADD Onursal başkanı Dursun Arı’nın yanısıra diğer davetliler katıldılar.
Ali Yakar açılış konuşmasında Almanya’ya geliş öykü”sünün yanısıra Türkçe şiirler okurken Belediye başkanı Bayan Liß kitaptan Almanca şiirler okudu. Duisburg Anakent başkanı Sören Link konuşmasında, Ali Yakarın şiirlerini okudum, çok etkilendim, şiirleri içerik olarak hepimizi anlatıyor, çok duygusal olmasının yanısıra yol gösterici örnekler dolu ifadeli şiirler yer alıyor. Bu kitaba ön söz yazmaktan onur duydum tebrikler Ali Yakar, yazmaya devam dedi.
Düsseldorf Baş Konsolosu Ali İhsan İzbul Konuşmasında, Ali Yakar Duisburg’da yaşayan ender şairlerden biri, her iki toplum arasında köprü oluşturan Ali Yakar’ın şiirleri içerik köyden Şehire, şehirden gurbet hayatını anlatmaktadır. Şair gurbet hayatını anlatırken her kesimin birbirine benzeyen yaşantısını çok güzel işleyerek şiirlerle dile getirmiş Bende bu kitaba ön söz yazmaktan onur duydum’ yeni kitabının hayırlı uğurlu olmasını diliyor kendisinden yeni kitaplar bekliyoruz diyerek tebriklerini iletti. Kitap tanıtımı için gelen dernek başkanları Ali Yakar için övgü dolu sözler söyleyerek, imzalı kitapları aldılar. Yakarın Almanca - Türkçe çıkan kitapları Şehir Kütüphanesinde yer aldı.
Ali Yakar Kimdir?
Ali Yakar, 1950 yılında Çorum’un Seyfe köyünde doğdu. 1957 yılında ailesiyle birlikte İstanbul’a göç etti ve gençlik yıllarının sonuna kadar burada yaşadı. İstanbul’da ilk yabancılık duygularını yaşadı; bu deneyimler onun sanatsal ve kültürel gelişimini derinden etkiledi. Burada dil ve edebiyata olan tutkusu da şekillenmeye başladı: Türkçenin standart formunu ve İstanbul ağzını benimsedi.
Ali Yakar, daha genç yaşlardan itibaren dünyaya geniş ve renkli bir siyasi ve kültürel perspektiften bakmaya başladı. 18 yaşına henüz basmadan, 1968 yılında, ağabeyinin isteği üzerine Almanya'ya göç etti. Almanya'ya doğru tren yolculuğu sırasında ilk şiiri "Can Dostum"u yazdı ve böylece edebi yolculuğuna adım attı.
Göçmenlik deneyimleri onun dünya görüşünü daha da genişletti: Duisburg’da Krupp Çelik Fabrikası'nda çalışırken gazeteciliğe ilgi duymaya başladı. 1988 yılında Milliyet gazetesinde amatör muhabir olarak çalışmaya başladı ve ilerleyen yıllarda Hürriyet, Star, Sabah, WAZ ve NRZ gibi önemli gazetelerde yazılar yazdı. Yerel ve uluslararası basınla yaptığı çalışmalar sayesinde basın kartı sahibi oldu.
35 yıllık meslek hayatında Ali Yakar, 30 yılı aşkın süre basın fotoğrafçılığı yaptı ve birkaç yıl boyunca televizyonlarda şiir programı sundu. Samimi, dürüst ve güvenilir kişiliği sayesinde Türk toplumunda saygın bir yer edindi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.